Interieurontwerp

Bied medewerkers een fijne en sfeervolle werkplek waar zij elke dag fluitend naar toekomen. En geef je klanten de beleving die past bij jouw organisatie. Dat maakt je aantrekkelijker voor (potentiële) klanten én medewerkers. Het interieur is het fysieke visitekaartje van jouw bedrijf of organisatie. Laat dit ook aansluiten op de huisstijl, want dit versterkt jouw merkidentiteit.

Wat houdt een interieurontwerp in?

Een interieurontwerp is het proces van het ontwerpen en creëren van functionele en esthetisch aantrekkelijke ruimtes. Het ontwerp omvat materialen, kleuren, indeling van ruimtes, meubels en andere elementen die de sfeer en functionaliteit van een ruimte bepalen. Hierbij worden verschillende aspecten in overweging genomen, zoals de functie van de ruimte, de beschikbare ruimte, eisen aan meubilair en het budget.

Interieur aan laten sluiten op huisstijl

Om ervoor te zorgen dat alles een eenheid vormt en dezelfde uitstraling heeft, maken wij aansluitend op de huisstijl een interieurontwerp voor jouw bedrijf of organisatie. Niet alleen zorgen wij ervoor dat alles één geheel is, maar ook dat de ruimte(s) aantrekkelijk en functioneel zijn. Of het nu om een (gedeelte van een) kantoorruimte, school, winkel of personeelsruimte gaat.

Als er al een huisstijl is, dan werken wij daarmee en laten wij het daarop aansluiten. Zo niet, dan zal eerst een stap terug gedaan worden om dit te ontwikkelen, omdat dit de basis vormt van de uitstraling van jouw organisatie. Lees meer

De uitstraling van het interieur is niet hetzelfde als de huisstijl. Het kleurenpalet bij het interieur is vaak breder en ook worden passende materialen verzameld. Wij zorgen ervoor dat de algehele sfeer op elkaar aansluit en een sfeervolle eenheid vormt.

Ontwikkeling interieurontwerp

Als eerste nemen wij de wensen door en nemen dit op in een pakket van eisen. Als de wensen en uitgangspunten helder zijn, starten wij met de eerste ontwerpfase. Onze werkwijze bestaat uit drie fases: schetsontwerp (SO), voorlopig ontwerp (VO) en definitief ontwerp (DO).

1. Schetsontwerp (SO)

In het SO brengen wij kleuren, vormen en materialen samen om de sfeer te bepalen. Daarnaast verzamelen wij inspiratiebeelden om alvast een idee te krijgen van de toepassing van de sfeer in een ruimte.

2. Voorlopig ontwerp (VO)

De sfeer die in het SO is opgenomen, wordt doorgevoerd in het VO. Er wordt een 2D-indeling van de ruimte gemaakt. Op deze plattegrond geven wij aan welke kleur of afwerking waar wordt toegepast. De indeling, afwerking en het meubilair dat is uitgezocht worden vervolgens samengevoegd in een 3D-visualisatie waardoor een compleet beeld kan worden gevormd van het beoogde resultaat. Verder bestaat het VO uit een overzicht van de uit te voeren werkzaamheden en meubilair dat is uitgezocht en een raming van de daarbij behorende kosten. Van de uitgekozen kleuren, stoffen en materialen worden stalen gepresenteerd om de 3D-visualisatie te versterken.

3. Definitief ontwerp (DO)

Eventuele aanpassingen die er zijn op basis van het VO worden in het DO verwerkt. Alle onderdelen van het interieurontwerp worden hierop aangepast. Hieruit volgt het DO.

Kleurenplan

Ben je wel blij met de indeling en het meubilair van jouw ruimte, maar wil je de ruimte meer kleur geven en laten aansluiten op je huisstijl? Dan ontwerpen wij een kleurenplan voor je.

We doorlopen dezelfde fases als hierboven beschreven bij het interieurontwerp. En ook voor het kleurenplan wordt een 3D-visualisatie gemaakt om een beeld te krijgen van de toepassing van de kleuren in de ruimte(s). Van de verfkleuren worden stalen bijgevoegd om een goede indruk te krijgen van de kleuren.

Interesse in een interieur met betekenis?

Laat ons je helpen een unieke en aantrekkelijke uitstraling neer te zetten die past bij jouw organisatie. Een professionele uitstraling wekt vertrouwen bij (potentiële) klanten, partners en medewerkers en kan hen ervan overtuigen te kiezen voor jouw bedrijf of organisatie.

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden voor jouw interieur te bespreken.

 

Neem contact op

Huisstijl

Grafische vormgeving

Website ontwerp

Online magazine

Online content

Wandillustratie

Beurs en event

Huisstijl

Een uitstraling die past bij jouw organisatie, maar die bovenal aantrekkelijk is. Samen gaan we op zoek naar de kern van je bedrijf of organisatie: wie ben je, waar sta je voor en wat maakt jou uniek? Dit vertalen wij naar de nieuwe huisstijl. Deze bestaat onder meer uit een aansprekend kleurenpalet, vormen die de huisstijl authentiek maken en een onderscheidend logo.

Bekijk huisstijl
Huisstijl

Grafische vormgeving

Grafische vormgeving is een breed begrip en gaat van het ontwikkelen van de huisstijl tot alle uitingen die hierop gebaseerd zijn. Een sterk grafisch ontwerp trekt de aandacht van je doelgroep. Bovendien speelt het een cruciale rol bij het opbouwen van een sterke merkidentiteit.

Bekijk grafische vormgeving
grafisch ontwerp

Website ontwerp

De website is het online visitekaartje van jouw organisatie. Geef je doelgroep bij het bezoeken van je website het vertrouwen om met jou in contact te komen. Erg belangrijk hiervoor is dat het een aantrekkelijk geheel is en je doelgroep zich aangesproken voelt.

Bekijk website ontwerp
Website ontwerp

Online magazine

Een online magazine is een aantrekkelijk interactief en dynamisch middel om de lezer van informatie te voorzien. Dit kan gaan om artikelen over uiteenlopende onderwerpen of kan dienen als platform om jouw producten op een aantrekkelijke manier te presenteren.

Bekijk online magazine
Magazine

Online content

Voor de online zichtbaarheid van jouw organisatie maken wij allerlei soorten aantrekkelijke content. Op basis van de huisstijl kan dit variëren van mooie (grafische) afbeeldingen, bewegende beelden tot video’s. In combinatie met het adverteren van deze content op Google of sociale media kun je het bereik vergroten voor jouw organisatie.

Bekijk online content
content creatie

Wandillustratie

Heb je een mooie ruimte, maar mist er nog wat of wil je wat vertellen/overbrengen? Met een wandillustratie kan je extra sfeer aanbrengen in een ruimte of je kan deze gebruiken om een verhaal te vertellen of informatie te delen.

Bekijk wandillustratie
wandillustratie

Beurs en event

Sta je binnenkort op een beurs of organiseer je een event? Zorg hierbij voor uitingen met een aantrekkelijk ontwerp, zodat je ook bij deze evenementen professionaliteit en betrouwbaarheid uitstraalt en de bezoekers jouw organisatie niet zullen vergeten.

Bekijk beurs en event
beurs en event