de Betekenis
achter de kalender 

Maart

8. Internationale vrouwendag
Internationale Vrouwendag is meer dan een datum op de kalender; het is een belangrijke herinnering om vrouwen een gelijkwaardige plek te geven in alle facetten van het leven. Het is een dag om de prestaties van vrouwen te vieren, hun rol in de samenleving te erkennen en te streven naar een wereld waar gelijke kansen en respect de norm zijn.

Wij als vrouwen kunnen alleen maar zeggen: Aye! 💪🏻

16. Vriendinnendag
Als vriendinnen en zakenpartners tegelijkertijd koesteren wij deze dag. Omdat het op z’n tijd ook uitdagingen geeft, is het extra belangrijk om hierbij stil te staan en waardering te tonen voor deze band die ons leven betekenis en kleur geeft. 

20. Begin van de lente
Het begin van de lente is niet alleen een seizoensverandering, maar ook een inspirerende periode van groei en vernieuwing. Dit zie je ook terug in het bedrijfsleven en in de wereld van ontwerp en vormgeving.

31. Zomertijd
Op deze dag zetten we de klok een uurtje vooruit. Het lijkt misschien klein, maar het brengt meer zonlicht ☀️ in de avonden. Dat betekent langere dagen om van te genieten. Heerlijk!

31. Wereld back-up dag
Wij willen het belang aanstippen van het maken van regelmatige back-ups. Het lijkt een eenvoudige taak, maar het beschermt tegen dataverlies en waarborgt bedrijfscontinuïteit. Je wilt niet net een grote opdracht af hebben en het vervolgens kwijtraken 🤯

April

14. Verjaardag Roosje
Vandaag blaast Roosje 32 kaarsjes uit! 🎂

16-21. Milan design week
Milan Design Week, ook wel bekend als Salone del Mobile, is een van ’s werelds meest prestigieuze evenementen op het gebied van design en meubilair. Jaarlijks gehouden in Milaan, Italië, trekt het designers, architecten, creatievelingen en designliefhebbers van over de hele wereld aan. Het evenement biedt een platform voor toonaangevende ontwerpers en opkomend talent om hun nieuwste creaties en innovatieve concepten te presenteren.

27. Wereld design dag
Vandaag eren we de impact van design op ons dagelijks leven. Het evenement erkent de diversiteit en creativiteit van ontwerpers wereldwijd, die vorm geven aan de objecten en omgevingen om ons heen. Van grafisch ontwerp tot architectuur. Het is een gelegenheid om de rol van design te vieren bij het transformeren van ideeën in tastbare, inspirerende realiteiten die de manier waarop we leven, werken en communiceren beïnvloeden.

Het belang en de impact van design kunnen wij alleen maar onderschrijven 🙌🏻.

30. Dag van de eerlijkheid
Deze dag is gewijd aan ethisch handelen en oprechtheid. Het is een moment om te reflecteren op morele waarden, zowel persoonlijk als in de samenleving, en om eerlijke communicatie en rechtvaardigheid te bevorderen. De Dag van Eerlijkheid herinnert ons eraan dat eerlijkheid niet alleen een deugd is, maar ook een krachtig hulpmiddel voor het bouwen van vertrouwen en het bevorderen van harmonieuze relaties.

En dat is precies wat wij in elke relatie of dat nu zakelijk of prive is, willen bewerkstelligen. Eerlijkheid, oprechtheid en integriteit zijn waarden die diep in ons geworteld zitten en verweven zijn in ons handelen.

Mei

5. Verjaardag Linkedin
LinkedIn, opgericht op 5 mei 2003, viert haar verjaardag als een essentieel platform voor professioneel netwerken. Het platform heeft zich geëvolueerd tot een cruciale hub voor organisaties om hun merk te promoten, klanten te betrekken, medewerkers aan te trekken en zakelijke relaties op te bouwen. Het is een digitaal podium waarop organisaties hun expertise kunnen tonen en professionele connecties kunnen uitbreiden. Gebruik dit platform dus in het voordeel van jouw organisatie. 

5. Verjaardag Lisanne
Niet alleen vieren we vandaag de verjaardag van LinkedIn en Bevrijdingsdag, ook Lisanne viert vandaag haar bevrijding die plaatsvond op 5 mei 1992.

Juni

3. Leave the office early day
Doorbreek vandaag je traditionele werkroutine door eerder het kantoor te verlaten. Deze dag erkent het belang van een gezonde balans tussen werk en privé. Het spoort aan tot productiviteit, stressvermindering en het waarderen van vrije tijd. Door eerder te vertrekken, krijgen je de kans om te ontspannen, op te laden en tijd door te brengen met dierbaren, waardoor je welzijn en de levenskwaliteit worden bevorderd.

Vanaf 15.00 uur zijn wij dus niet meer bereikbaar!

4. Knuffel je kat dag
Wij knuffelen elke dag met onze katten – Dickie van Roosje en Maan van Lisanne en dat is niet alleen goed voor je huisdier, maar vooral ook voor jezelf.

Knuffelen met je kat – of met een ander huisdier – biedt aanzienlijke therapeutische voordelen voor zowel mentale als fysieke gezondheid. Het contact met je harige metgezel stimuleert de afgifte van oxytocine, het ‘knuffelhormoon’, wat stress vermindert en je gevoel van welzijn bevordert. Doe dit dus regelmatig 😻.

8. Wereld gin dag
Deze dag wordt in deze lijst genoemd, omdat dit toch wel het favoriete alcoholische drankje van Roosje is. 🍸

Een leuk weetje: deze drank is oorspronkelijk ontstaan in Nederland en later verfijnd in Engeland. Gin wordt gedistilleerd uit jeneverbessen en een scala aan kruiden en specerijen. Zijn unieke smaakprofiel varieert van kruidig tot citrusachtig, waardoor het de perfecte basis is voor een breed scala aan cocktails, waaronder de iconische gin-tonic. 

20. Begin van de zomer ☀️
Een weersverandering die ook zijn invloed heeft op alles om je heen. Organisaties beginnen een meer ontspannen tempo te omarmen, met flexibele werkschema’s en buitenbijeenkomsten om teambinding te bevorderen. 

28. Social media dag
Brengt een eerbetoon aan de invloed van sociale media op communicatie en verbinding. Het herinnert ons aan de kracht van online gemeenschappen, het delen van ideeën en het bevorderen van wereldwijde samenwerking. Voor bedrijven is het een kans om de waarde van sociale media in marketingstrategieën te erkennen. Social media dag is niet alleen een viering van virtuele interactie, maar ook een erkenning van de constante evolutie van digitale communicatie in de moderne samenleving.

Juli

13. Dag van de Franse frietjes
Komt nog een uitleg. 

26. Zomercarnaval Rotterdam
Komt nog een uitleg. 

Augustus

1. World wide web dag
Komt nog een uitleg. 

2. Dag van het bier
Komt nog een uitleg. 

19. Dag van de fotografie
Komt nog een uitleg. 

September

13. Dag van het positief denken
Komt nog een uitleg. 

21. Eet een appel dag
Komt nog een uitleg. 

22. Begin van de herfst
Komt nog een uitleg. 

27. Verjaardag Google
Komt nog een uitleg. 

28. Week van het Nederlands (t/m 5 oktober)
Komt nog een uitleg. 

Oktober

1. Dag van de koffie
Komt nog een uitleg. 

5. Dag van de leraar
Komt nog een uitleg. 

6. Verjaardag Instagram
Komt nog een uitleg. 

27. Wintertijd
Komt nog een uitleg. 

28. Dag van de animatie
Komt nog een uitleg. 

November

7. Mannen maken het diner dag
Komt nog een uitleg. 

9. Wereld vrijheidsdag
Komt nog een uitleg. 

15. Dag van de ondernemer
Komt nog een uitleg. 

December

22. Begin van de winter
Komt nog een uitleg. 

24. Officiële oprichting RAL92
Komt nog een uitleg. 

31. Oudejaarsdag
Komt nog een uitleg. 

Januari

1. Nieuwjaarsdag
Het nieuwe jaar is aangebroken; een moment van reflectie, waarbij je terugblikt op wat er is bereikt en vooruitkijkt naar de mogelijkheden die voor je liggen.

Wat zijn de mogelijkheden en is er verandering of bijsturing nodig? Zorg ervoor dat je veerkrachtig blijft in een steeds veranderende zakelijke omgeving.

In het begin van het jaar nemen wij de tijd om te bepalen wat onze doelen zijn voor het nieuwe jaar. Waar we willen verbeteren of doorleren en waar we dit jaar de focus op leggen, zijn vragen die wij ons onder andere stellen.

Doe jij dit ook? Wat zijn de doelen van jouw organisatie dit jaar?

19. Dag van de ondernemersdochter
Opgroeien in een ondernemersgezin geeft je – zonder dat je dat beseft – veel persoonskenmerken en kwaliteiten. Zo zijn wij beiden in een ondernemersgezin opgegroeid en vraag je je op enig moment af wat dat voor impact op je heeft gehad. Een interessant boek dat veel inzichten gaf is ‘De kracht van ondernemersdochters’, waarin veel andere ondernemersdochters hun ervaringen en verhalen vertellen. Ben je zelf ook een ondernemersdochter? Lees hem dan vooral.

20. Tulpendag 🌷
Als Bollenstrekers is de tulp niet uit ons leven weg te denken. Het is zo’n mooie en veelzijdige bloem. Hij is in zoveel verschillende kleuren te krijgen en wij houden van kleur! Het is daarom één van onze favoriete bloemen. Heb je ze op dit moment van het jaar al op tafel staan, dan komen ze uit de kas. Dat geeft je alvast een voorproefje van het heerlijke voorjaarsgevoel.

Februari

9-13. Carnaval
Waarom carnaval op de kalender? Dat vieren ze toch alleen in het zuiden? Dan heb je het mis, want in Noordwijkerhout, waar ons kantoor gevestigd is, wordt het grootste carnaval van boven de rivieren gevierd.

Hoe is dat in Noordwijkerhout terecht gekomen? Omroep West schreef er het volgende over: ‘Carnaval is een katholiek feest. Het is dan ook aannemelijk dat de psychiatrische ziekenhuizen Sint Bavo en Sancta Maria aan de basis liggen van de carnavalsgekte in Noordwijkerhout. Het zouden katholieke ziekenbroeders uit het zuiden zijn geweest, die ruim honderd jaar geleden het feest in het dorp zouden introduceren.

Er is echter discussie over deze theorie. Kenners van het Kokkerhoutse carnaval beweren dat de basis pas is gelegd in 1960, toen een groep ondernemers De Kaninefaaten oprichtte.’
 
Eén ding weten we hoe dan ook zeker: in ons Kokkerhout gaat het deze dagen los! En wij kunnen natuurlijk niet achterblijven. 
 

FYI: Wij zijn deze dagen minder goed (lees: niet) bereikbaar 😆. 

14. Verjaardag Youtube
Een wereld zonder Youtube is ondenkbaar. Door iedereen te gebruiken en met een wereldwijd bereik is dit een veelgebruikt en super handig platform om je merk te promoten, producten en diensten te tonen en direct contact te maken met je doelgroep (mits je doelgroep natuurlijk actief is op Youtube).

Heb je er al eens over nagedacht of je Youtube goed kan inzetten voor jouw organisatie?

17. Doe vriendelijk dag
Sta op deze dag bewust stil bij de impact van je acties. Of het nu gaat om een glimlach, een bemoedigend woord, of een kleine daad van hulpvaardigheid. Vriendelijkheid heeft de kracht om verbindingen te versterken en positieve energie te verspreiden ❣️

18. Drink wijndag 
Lisanne is fan, Roosje iets minder. Vandaag heb je geen excuus nodig dus neem een lekker glaasje 🍷 en lees ondertussen dit leuke weetje.

Wist je dat de oudste nog gevulde fles wijn ter wereld dateert uit ongeveer het jaar 325 na Christus?

Deze eeuwenoude wijnfles, bekend als de “Speyer Wine Bottle,” werd ontdekt in een Romeinse grafkelder in de stad Speyer, Duitsland. De fles, gemaakt van glas en verzegeld met bijenwas, bevat een restant van wat ooit een kostbare vloeistof was. Het opmerkelijke is niet alleen de leeftijd van de fles, maar ook het feit dat de afdichting ervan nog steeds intact is na al die eeuwen.

Deze ontdekking werpt een licht op de lange traditie en het tijdloze consumeren van wijn. Het roept een gevoel van verwondering op, wetende dat mensen duizenden jaren geleden al genoten van de kunst van het wijnmaken en het bewaren van deze heerlijke nectar in prachtig vervaardigde flessen.

In een wereld die voortdurend evolueert, herinnert de oudste wijnfles ons eraan dat wijn niet alleen een drank is, maar ook een tijdloze metgezel die door de eeuwen heen heeft gereisd, ons verbindend met de geschiedenis in elke slok.

29. Schrikkeldag
De schrikkeldag voegt een extra 24 uur toe aan dit jaar. Deze toevoeging is nodig om ervoor te zorgen dat ons kalendersysteem synchroon blijft met de astronomische seizoenen, en het komt voor in het jaar dat deelbaar is door vier.

Het is een dag om te vieren, een extra 24 uur om te koesteren. Dus, laten we om de vier jaar, op deze dag die als een cadeau van de tijd komt, een moment nemen om stil te staan, te reflecteren en misschien zelfs een sprong te wagen in het onbekende van wat de toekomst te bieden heeft.